Na hubnutí s vinnou révou

O vinné révě a vínu se pěje kdejaké píseň a o tom, že je ideální potravinou pro hubnutí, není pochyb. Co se týká bílého či červeného vína, jejich zdraví prospěšné účinky jsou zřejmé, ale nás pro dietní jídelníček bude zajímat spíše jejich surovější varianta.

Tedy běžné hroznové víno, ať již zelené či modré, které momentálně koupíme na pultech téměř všech obchodů za poměrně přijatelné sezónní ceny. Navíc se nejedná o víno až odněkud z Jižní Ameriky, ale nejčastěji o víno pocházející z Itálie, Španělska nebo Řecko.

Momentálně také můžeme vybírat z několika odrůd. Kdo si neoblíbil malé pecičky ve vínu (i když představují bohatý zdroj vlákniny), může si zakoupit víno, které je bez peckové. Cenově vychází podobně, a třeba do zeleninových salátů nebo jako příloha k hlavnímu jídlu, se může hodit lépe než tradiční víno plné malých jadérek.

Ať již zvolíme jakýkoliv druh, vínem skvěle uspokojíme chuťové pohárky, které zvlášť při sledování televize nebo u počítače, žádají přísun něčeho dobrého. Víno neobsahuje téměř žádný tuk, za to spoustu vitamínů a minerálů.

Dobře dělá našim buňkám, kterým napomáhá k regeneraci a pomáhá vyplavovat z organismu škodliviny. Mluví se také o jeho protirakovinných účincích. Také jsou známé jeho výborné účinky v souvislosti se srdečními problémy. Napomáhá ke zlepšení stavu cév a boji s cholesterolem. Vhodné je i při potížích s ledvinami.

ZP

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>