Rádi byste jedli zdravě, ale nevíte, co byste měli pořád vařit? Inspirujte se našimi recepty.
Každý ví, že bychom do jídelníčku měli zařadit ryby, ale na ty zase nemíváme chuť tak často jako na smažené hranolky. Jak z toho ven? Začněte s lososem, tato ryba snad neurazí žádného strávníka a může být dobrou cestou, jak přijít na chuť rybám. Je pravda, že nepatří zrovna mezi ty nejlehčí ryby, ale když si jej připravíte s květákovým kuskusem, pošmáknete si nejen velmi zdravě, ale i chutně. Díky tomu, že se jedná o lehce stravitelné jídlo, nebude váš žaludek trpět a vy se budete cítit skvěle. Tak ať chutná.
2 červené papriky
1 cibule
1 květák, o hmotnosti 900 g
3 lžíce olivového oleje
60 g kaparů
1 svazek hladkolisté petržele
150 g bílého jogurtu
2 lžičky sezamové pasty
1 citron
4 filety lososa
1 lžička mleté uzené papriky
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce másla
sůl
pepř
Den předem očistíme papriku od jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak oloupanou cibuli. Květák očistíme, natrháme na menší růžičky a ostrým nožem nasekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej a chvíli na něm restujeme papriku, přidáme cibuli a restujeme další 2 minuty. Poté přidáme květák, důkladně promícháme a za častého míchání na středním plameni 5 minut dusíme. Dáme stranou a necháme do druhého dne uležet.
Následující den necháme okapat kapary. Petržel omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. Jogurt smícháme se sezamovou pastou a lehce osolíme. Z citronu ostrouháme kůru, rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Uzenou papriku, kmín, lžičku soli a pepře smícháme a směsí potřeme očištěnou rybu. Máslo rozehřejeme na pánvi a na něm restujeme filety. Z každé strany 3 minuty. Kapary, citronovou kůru a petržel přidáme k restované zelenině. Ochutíme solí a pepřem a podáváme se sezamovým jogurtem jako přílohu k rybě.
Recept: Mlsanicko.cz